NLP dé weg naar het bereiken van je doelen!

Lid van NVNLP per januari 2020

In mijn praktijk in Almere heb ik doormiddel van NLP een groot aantal mensen begeleid naar een positiever innerlijk gevoelsleven. Met NLP kan iedereen de kracht van NLP in het dagelijks leven moeiteloos toepassen. NLP gaat uit van het principe dat verandering mogelijk is. En als we iets willen bereiken dat we dat kunnen!

NLP is een krachtige methode om innerlijk gedragspatronen te veranderen. Hierdoor veranderd ook onze communicatie naar de ander. Deze techniek is ontwikkeld door Dr. Richard Bandler en John Grinder en waarmee we in contact met onszelf en met anderen, persoonlijk kan ontwikkelen. Dit houdt in dat we kijken naar onze innerlijke ervaringen en belevingen zoals voelen, denken en doen.

Wat betekent de afkorting NLP

Neuro
Hoe we denken over onszelf en anderen. Innerlijke gedachtes gaan de hele dag door gedachtes over jezelf, gezin, werk, toekomst en dan is er de wijze waarop we dit doen. Bijvoorbeeld negatief denken over jezelf “het lukt me niet” of alleen al de woorden “ja, maar”. Dit zijn situaties met menselijk zintuiglijke ervaringen zoals, voelen, ruiken, zien, horen, smaak. (bijv, hier zit een luchtje aan, of hiervan kreeg ik een vreemde nare/smaak in mijn mond).

Linguïstisch
De innerlijk dialoog/communicatie met jezelf (gedachtes). Je denkt aan iets en direct komt er een innerlijk dialoog op gang. Dit is innerlijke communicatie.

Programmeren
Hoe we geconditioneerd zijn. Hier bedoeld NLP mee een situaties vanuit je verleden jeugd, pubertijd, jong volwassenen en de hiermee gekoppelde gedachtes, gevoelens, emoties.

Communicatie en gevoelens

 

Het lastige is dat we innerlijke dialoog aangaat met onze gedachtes, “ik kan wel van haar/hem houden” “ja, maar wat als hij/zij weer…” en is vaak afkomstig is vanuit ons verleden, onze eerdere ervaringen. In onze jeugd, pubertijd en volwassen zijn. Het is mogelijk dat we veel vervelende situaties hebben mee gemaakt. Het is mogelijk om onze gedachtes en gevoelens die hieraan gekoppeld zijn te neutraliseren en hiervoor in de plaats, positieve meewerkende gedachtes-gevoelens en vernieuwende overtuigingen toe te laten die ons verder helpen in ons leven.

Elke onprettige situatie die we meemaakt vooral vanuit het verleden heeft een verhaal, een verhaal heeft een beeld (de situatie) en we hebben menselijke gevoelens hierbij, (bijv: heftige confrontaties, vernederend zijn, gedomineerd zijn of iets eng vinden, een ongecontroleerd emotioneel uitbarstingen van iemand, een intense schok ervaren). Dit maakt dat er een ongewenste heftige innerlijk herinnering is ontstaan. En de hierbij behorende overtuigingen (woorden die inpact op ons hebben gemaakt) de gedachtes hieraan en bijbehorende gevoelens en emoties. Deze gebeurtenis(sen) duwen we weg omdat we er toen niet mee om konden gaan. Het is niet weg maar innerlijk opgeslagen in ons geheugen-onbewuste. Ondertussen gaat ons leven door.

Ons onbewuste

Een bepaalde herinnering is opgeslagen in ons geheugen-onbewuste (zie afbeelding), en kan getriggerd worden in het heden door een soort gelijke situatie of een beeld (bijvoorbeeld een film of gesprek). Hierbij kan de herinnering worden getriggerd, omhooggehaald vanuit ons onbewuste-geheugen. De gedachtes aan de situatie kan wellicht wat vervaagd zijn echter de gevoelens emoties voelen we in ons lichaam. Deze gevoelens kunnen de gedachtes hieraan triggeren of eerst gedachtes en dan onze gevoelens. (dit doet mijn denken aan..ik voel me weer een kind van acht jaar). En we voelen ons even weer een kind van acht jaar.

Waarom blijf het niet gewoon in ons geheugen-onbewust?

 

Het kan raar klinken maar het is een les die we mogen leren. Dat gene wat we vroeger als onprettig hebben ervaren zijn te leren thema’s van belangrijke anderen. Te leren thema’s? Ja, op ziels niveau hebben we deze lessen uitgekozen en ook de gene van wie we deze les(sen) mogen leren. Dus als we het zo kunnen leren zien, zijn dit onze leermeesters. Waarom leermeesters? De mensen die het dichts bij ons staan kunnen ons kwetsen, dit kan heel diep gaan omdat we veel van deze mensen houden of een liefdevolle band mee hebben. Deze gebeurtenissen kunnen een grotere inpact hebben in ons leven. Deze les(sen) kon niemand anders ons geven. Is het iemand die niet zo dichtbij ons  staat heeft het nog wel inpact maar wellicht niet zo als een moeder,vader of ander familie lid of onze levenspartner(s). We zijn opgegroeid met met deze mensen en deze mensen hebben ons voor een gedeelte gevormd tot wie we nu zijn.

De stap naar verandering

De te leren les(sen) vanuit de lastige situaties zijn opgeslagen in ons onbewuste-geheugen en  komen terug vanuit ons geheugen-onbewuste als we volwassen zijn. Omdat we nu in staat zijn deze les(sen) te verwerken en ervan te leren. Bijvoorbeeld: Ik laat mijzelf niet meer domineren, of vernederen, of vertellen wat ik wel of niet kán! We zijn ons bewust geworden hiervan, doordat we getriggerd worden in het heden door een soortgelijke situatie. En kunnen we er mee aan de slag. Het kan zijn dat we door een gesprek met de ander een deel van onszelf kunnen helen, dat is niet altijd zo. Soms is de ander niet aanwezig of willen we het gesprek niet aan. Doormiddel van NLP kunnen we innerlijk vrij zijn van deze situatie/ overtuiging.

NLP is een concrete en effectieve methode om gevoel en verstand op een lijn te brengen, hart en hoofd. Onze innerlijke dialoog wordt rustiger de ruis van de ander is minder of weg, we kunnen beter naar onszelf luisteren, luisteren naar wat we nodig hebben, uitspreken wat onze behoeftes zijn. Zodat de ander rekening met ons kunnen houden en op een respectvolle manier verder kunnen gaan. De innerlijke verandering(en) die we nu gerealiseerd hebben werken ook door in elk gebied van ons leven, wanneer we met compassie kijken naar onszelf kunnen we dit beter naar de ander. Zodat ons leven met ons mee veranderd. Ben je er aan toe om de eerste stap te zetten naar de verandering in je innerlijke wereld? Neem dan de eerste stap in jezelf en de wereld veranderd met je mee.

 

De eerste stap naar de verandering

Bedankt Tania voor de geweldige NLP sessie van vanmiddag. Het heeft mij echte geholpen om contact te maken met de blokkerende overtuigingen in mijzelf. Door deze sessie heb ik contact kunnen maken met mijn gevoelens van angst betreft mijn verleden. Wat ik vooral heb ontdekt is dat mijn delen: moed en vooral power mij nu helpen stappen te zetten en mijn doel te bereiken

Dankjewel Tania voor de goed begeleiding! Top!

Gr. Michele

 

Via het onderstaand formulier zet je de eerste stap naar de verandering binnen in jezelf. Je ontvangt digitaal een intakeformulier graag deze twee dagen voor je eerste afspraak retour sturen. De eerste afspraak nemen we dit intakeformulier kort door en starten direct. Een afspraak is anderhalf uur. Het tarief voor anderhalf uur is € 110,- incl. btw.

Ben je klaar voor de verandering in jezelf?
Met NLP bereik je wél je doel(en).

Via het onderstaand formulier  kan je contact opnemen of app of bel Tanja 06 117 679 37, of via mail  contact@tanjatuynmanmedium.nl
Vanaf januari 2020 lid van de NVNLP.